Sneeuwkikkertje op de berg! - Reisverslag uit Obertauern, Oostenrijk van Stephan - WaarBenJij.nu Sneeuwkikkertje op de berg! - Reisverslag uit Obertauern, Oostenrijk van Stephan - WaarBenJij.nu

Sneeuwkikkertje op de berg!

Door: Stephan

Blijf op de hoogte en volg Stephan

27 Maart 2010 | Oostenrijk, Obertauern

Gate 5! De start van weer een klein avontuur in de Oostenrijkse Alpen. Na een korte vlucht vanuit onze achtertuin naar Salzburg, leefden de herinneringen van kleine Stephan weer op. Salzburg... dat was met dat fort op de berg, die paarden en de Mirabellgarten! De pas op de plaats werd echter toegepast, want er diende eerst gewintersport te worden.

Ouders, zus en geliefde vervoerden zich per wagen naar Obertauern en werden aldaar aangetroffen. Echter niet alvorens er een fraaie treinrit van Salzburg naar Radstadt werd afgelegd. Tijdens de rit langs het heldergroene riviertje was daar ineens Bischofshofen en Kasteel Hohenwerfen... dat was al gauw 15 jaar geleden niet gezien!

Zondagochtend! Marjolein, vader en moeder werden in hun (al dan niet kikkergroene) outfit gehesen en de beginnersberg opgestuurd. Het was de wens van Arie om nog eens te skiën, ga maar dan! Een kikkertje erbij en een held op skisokken... fraai team. Vanuit de lift en vanaf het zonovergoten terras zagen Linda, Steven en ik het gestunt en de gestage vorderingen. Hoewel mama het na twee dagen allemaal wel geloofde en ging wandelen, maakten Marjolein en Arie het af... al dan niet in schijthouding. Na een week skiën daalde Arie voortvarend een rode af en sloot Marjolein aan in de Stephantrein de berg af. We zijn trots!

Na iedere dag meldden we ons in het bescheiden apresskihutje, dronken een witbiertje en zagen de schnitzels de dubbele cijfers in lopen. Wanneer er geen ongewenste, zakelijke telefoontjes dienden te worden afgehandeld, werd er ook nog eens volop gezond boven op de berg. Een waar genoegen!

Op de laatste dagen vertrokken we samen voor dag en dauw uit Obertauern. Na een vernederend treinritje (wanneer je niet reserveert word je van je plaats geschopt, wij schooiers) waren we weer terug in Salzburg. Na 15 jaar afwezigheid zag kleine Stephan alle bezienswaardigheden van toen weer. Toen leken ze alleen zoveel groter. Het Mozarthuis, de Mirabellgarten, het fort op de heuvel (steil!), de paardjes, het riviertje, het fraaie centrum. We hadden een apfelstrudel bij 18 graden zon verdiend na zoveel inzet deze week! Heerlijk om nog even door stad te dwalen.

Het was een prima weekje zon pakken, leren skiën, Salzburg bekijken en bier drinken! Zwaarverdiend, want de laatste vakantie was alweer zo lang geleden!