London baby - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Stephan - WaarBenJij.nu London baby - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Stephan - WaarBenJij.nu

London baby

Door: Stephan

Blijf op de hoogte en volg Stephan

02 Januari 2010 | Verenigd Koninkrijk, Londen

Good afternoon,

Het is weer zover! In het nieuwe jaar rammelen we er weer een serie trips doorheen, waar Cheaptickets en wij alleen maar gelukkig van kunnen worden.

Op 30 december zijn we samen met Marinus en Mariska vertrokken vanuit onze achtertuin (Rotterdam Airport). Dit keer naar... London baby! Gedurende drie dagen was dit het podium voor de nieuwjaarviering, kroegentochten en uitslapen!

Op de avond van aankomst hebben we ons naar de pub begeven en zijn we aan de haal gegaan. Leuk, uit puur enthousiasme een Guinness bestellen, maar wat een partij smerige handel is dat! De lichamelijke gevolgen waren dan ook groot, want in onze beleving vielen er hele grote kerstballen vanaf het plafond naar beneden na dit glaasje slootwater. Vreemd!

De 31e had een rijk programma. We starten met de houses of parliament, grote Ben vanuit alle hoeken, Westminster Abbey, het reuzenrad en de pub weer in. Gezien de barre temperaturen, was iedere pub een bevrijding van de kou. Bierexperimenten, Yorkshire Pudding, Fish and chips, cocktails, het hele voedingsarsenaal werd tevoorschijn gehaald. Na een kort filmpje en een bezoek aan de Chinees in Chinatown hebben we ons aan de Thames gemeld, alwaar het feest kon beginnen. Een secondenafteller werd op een gebouw geprojecteerd, waardoor heel London baby tegelijk kon aftellen. Een flinke vuurwerkshow was de beloning. Stijfbevroren gingen we weer de pub in en zetten we ons voornemen om 2010 alcoholvrij te houden direct weer over boord. Een pub om warm te worden en een cocktailbar om af te ronden deden het werk!

Na de eerste ochtendgloren van 2010 draaiden we ons nog maar eens lekker om. De Schiedamse partij had de uitslaapwedstrijd verrassend genoeg gewonnen en gaf al stampend aan de onderburen door dat het hotel verlaten ging worden voor een actief programma. Toen dit programma echter net drie uur onderweg was, werd het alweer donker. Het voorstel om dan ook gelijk maar weer te gaan slapen werd weggehoond. Toch werden Buckingham Palace, St. Paul's Cathedral, de Tower of London en de Tower Bridge nog aangedaan. Er zat niets anders op de pub maar weer in te gaan. Een avond vol Jazz diende te volgen, maar enkel de cocktailbar was bereid ons te ontvangen.

Vol zaterdagse fitheid kijken we terug op onze jongste avonturen van 2010 en wachten we onze aanstaande avonturen af. Tot snel!

• 03 Januari 2010 - 12:31

Marie-Emilie:

Happy newyear!

• 03 Januari 2010 - 13:00

Rianne:

GElukkig nieuwjaar!! klinkt goed Londen met oud en nieuw!

• 03 Januari 2010 - 13:30

Tirza:

Happy 2010!
    Alexander en ik hebben de overgang van 09 naar 010 gewoon in 010 gevierd ;)maar het klinkt alsof we heel wat gemist hebben! Tot snel!

• 03 Januari 2010 - 13:30

Joely Pedersen:

Happy New Year. Ik heb weer zitten genietn van jullie verslag.Gelukkig zijn jullie weer heelhuids in het kikkerlandje gearriveerd.
    Ik heb mijn familie in het hoge noorden gevraagd om een beetje wintersfeer naar het zuiden te sturen. Daar zijn ze behoorlijk in geslaagd.Op naar de volgende reis.

• 03 Januari 2010 - 14:16

Melanie:

Gelukkig nieuwjaar!

En... Guinness vies? Hoe komen jullie daar nou bij :-P

• 03 Januari 2010 - 17:56

Nico:

hoi wereldreizigers,

Vanuit een zonnig Spanje wensen wij iedereen die dit leest een fijn 2010.
    En Marjolein en Stephan, wij verheugen ons op jullie komst over drie weken.

Hetty en Nico van Rooijen